MEES staat garant voor gezond, vers, eerlijk en vooral smakelijk eten

Verantwoord eten

Het is een hele uitdaging om dagelijks de verleiding van zoete en vette snacks te weerstaan. MEES weet hoe ‘gezond’ en ‘lekker’ het beste samengaan. Want met een gezonder voedingsaanbod, maken mensen gezondere keuzes. Daarom is hier onder andere op scholen steeds meer aandacht voor.

Onze horecamedewerkers staan in contact met de gasten en informeren over de gezonde keuzes; waarom is iets een gezonde keuze en waarom wordt het product op een specifieke manier bereidt?

Onze medewerkers informeren, inspireren en stimuleren tot een vitalere levensstijl.

Verder draagt de omgeving en sfeer bij aan het maken van gezonde keuzes. Tevens zorgen wij, door middel van duidelijke communicatie, voor een verdere bewustwording en meer informatie, waarom bepaalde keuzes bijdragen aan een gezonde levensstijl. Het maken van gezonde keuzes stimuleren wij door middel van ‘nudging’. Door de omgeving slim in te richten geven wij onze gasten een zet in de goede richting. Wij beperken niet alleen de keuzes (bijvoorbeeld door geen frituursnacks meer aan te bieden) maar wij sturen en stimuleren gasten vooral, waardoor zij zelf hun gezonde keuze maken.

Een gezonder voedingsaanbod

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Hieraan zijn scherpe richtlijnen verbonden. Een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen moet leiden tot betere keuzes op latere leeftijd in het bedrijfsleven. Dat vooruitzicht wilt u toch ook voor uw leerlingen en studenten? MEES kan bijdragen om het predicaat De Gezonde Schoolkantine te krijgen.

Wij helpen niet alleen scholieren en studenten aan een gezondere leefstijl. Ook in uw bedrijfsrestaurant en zorginstelling helpen we uw medewerkers en bezoekers gezond en fit te blijven. Het eten van MEES wordt zo gepresenteerd, dat de gezonde keuzes altijd in het oog springen. Zo dragen we bij aan een gezonde (eet)omgeving, zoals omschreven staat in het Nationaal Preventieakkoord tegen overgewicht en obesitas.

MEES staat garant voor gezond, vers, eerlijk en vooral smakelijk eten. We bieden een ruim aanbod, tegen goede prijzen. Daarbij maakt onze presentatie het kiezen voor gezonde broodjes, salades en maaltijden nog makkelijker.